Careerjet breidt zoekmachine voor jobs uit naar Turkije

job titel:
locatie:
 

Careerjet breidt zoekmachine voor jobs uit naar Turkije

De druk bezochte zoekmachine voor jobs Careerjet lanceert nieuwe website voor Turkije.

BRUSSEL, 08 April 2008 - Careerjet heeft een nieuwe jobzoekmachine voor de Turkse werkzoekenden ontwikkeld en gelanceerd (www.careerjet.com.tr). Als meest overzichtelijke wereldwijde jobzoekmachine, biedt Careerjet de werkzoekers een internationaal netwerk aan. Op dit netwerk kan men het grootste aantal wereldwijde jobaanbiedingen doorzoeken.

Nu bijna anderhalf jaar geleden gelanceerd in België, is Careerjet (www.careerjet.be) reeds een gevestigde waarde geworden tussen de jobwebsites. Intussen voorziet Careerjet het snel groeiende aantal Belgische werkzoekers met succes van ruim honderd duizend jobaanbiedingen. Careerjet gebruikt technologisch hoogstaande software om het ganse internet af te speuren naar jobaanbiedingen, niet zoals andere jobwebsites die zich beperken tot de joblijsten van hun klanten. Careerjet zoekt naar alle openstaande vacatures bij Belgische interimkantoren, kranten, bedrijven en andere jobwebsites. De lijst met vacatures wordt dan weergegeven volgens de criteria van de zoekopdracht van de werkzoeker. Deze lijst verwijst de werkzoeker naar de oorspronkelijke jobaanbiedingen, waar men direct voor de job kan solliciteren, zonder hiervoor nogmaals een zoekopdracht te moeten doorlopen.

Recentelijk kunnen de Turkse werkzoekers gebruik maken van dezelfde diensten die Careerjet aanbiedt op haar netwerk van landelijke jobzoekmachines. Careerjet.com.tr, in beta sinds eind 2007, voorziet de Turkse werkzoekers nu ook van gratis en directe toegang tot de jobaanbiedingen via de eenvoudige zoekopdracht. De interface van de Careerjet zoekmachine is in het Turks, net zoals de meeste jobaanbiedingen.

Careerjet heeft al tienduizenden jobaanbiedingen aan de Turkse website toegevoegd en in de laatste twee maanden is het werkzoekersverkeer op de site meer dan verdubbeld. Hiermee is Careerjet onmiddellijk de meest uitgebreide job zoekmachine voor Turkije.

Over Careerjet

Sinds begin 2006 is Careerjet België snel uitgegroeid tot een druk bezochte jobwebsite waar werkzoekers en werkgevers elkaar eenvoudig kunnen vinden. Careerjet brengt de wereldwijd te vinden jobaanbiedingen samen in één grote database. Van hieruit verwijst men de werkzoekers naar de websites met de oorspronkelijke jobaanbieding.

Careerjet gebruikt een geavanceerde semantische analyse die zich aan iedere doorzochte website aanpast. Dit betekent dat hoe de website ook weergegeven wordt of ontwikkeld is, Careerjet in staat is om de website te analyseren en te vertalen in een vacaturelijst, die weergegeven kan worden in de zoekresultaten.

Medeoprichter Thomas Busch beschrijft hoe Careerjet verschilt van andere jobsites: “Careerjet is uniek omdat de zoekmachine werkzoekers en jobaanbiedingen in alle zes actieve continenten samenbrengt (sorry Antarctica). Onze overzichtelijke website voorziet jobs in meer dan 50 landen, waar de interfaces en vacaturelijsten in de oorspronkelijke taal worden voorzien. Careerjet is de enige job database die deze schaalgrootte bereikt heeft.”

Hier vindt u de Turkse Careerjet: www.careerjet.com.tr.

Contactgegevens