Chef de Partie - Botanic Sanctuary Antwerp
Botanic Sanctuary Antwerp
- Antwerpen
- Training
- Voltijds
Met 108 luxueuze kamers en suites, vier restaurants waarvan twee Michelin-sterrenrestaurants, een bekroonde Botanic Health Spa en unieke eventruimtes, staan we garant voor uitzonderlijke kwaliteit en service.Onze visie? De bestemming zijn voor een onvergetelijke belevenis, waar elke gast zich gezien, gewaardeerd en welkom voelt.
Bij Botanic draait alles om passie, perfectie en persoonlijke aandacht. Sluit jij je aan bij een team dat gastvrijheid naar een hoger niveau tilt? Wij zijn namelijk op zoek naar een exceptioneel individu voor in onze Henry's Bistro als:Chef de PartieVolgende taken zullen onder andere tot jouw takenpakket horen:
- Je bereidt samen met de souschef de lunch- en dinergerechten voor, waarbij je mise en place altijd tot in de puntjes verzorgd is.
- Je garandeert dat alle ingrediënten tijdig en op de juiste manier klaarstaan, zodat onze gasten de hoogste kwaliteit op hun bord krijgen.
- Je controleert de stock op aanvraag van de chef en zorgt dat de keuken altijd goed bevoorraad is.
- Je tovert elk bord om tot een waar kunstwerk, waarbij je aandacht voor detail en esthetiek onmisbaar zijn.
- Je neemt geleverde goederen in ontvangst en inspecteert, reinigt, verpakt en verwerkt deze volgens FIFO-richtlijnen om topkwaliteit te garanderen.
- Je houdt je werkplek schoon en georganiseerd, en zorgt voor een grondige reiniging van de keuken aan het einde van je dienst.
- Je begeleidt , instrueert en ondersteunt commis en stagiairs in hun professionele groei.
- Je leeft de HACCP-richtlijnen strikt na om een veilige en hygiënische werkomgeving te waarborgen.
- Je denkt actief mee over verbeteringen in werkmethodes en draagt bij aan een optimale workflow in de keuken.
- Je communiceert duidelijk met het team en zorgt voor een vlotte samenwerking tijdens drukke service.
- Je signaleert mogelijke verbeteringen of aandachtspunten aan de souschef of chef en draagt zo bij aan de continue groei van het team.
- Je neemt initiatief om nieuwe gerechten of suggesties uit te werken, waarmee je creativiteit een plek krijgt in de menukaart.
- Gedreven en gepassioneerd om jezelf verder te ontwikkelen binnen een ambitieuze keukenbrigade
- Je hebt minimaal twee jaar ervaring die aansluit bij deze functie
- Je vertoont leiderschapskwaliteiten en bezit over een verantwoordelijkheidsgevoel
- Je bent ondernemend en zelfstandig in het nemen van beslissingen, met oog voor detail
- Zowel zelfstandig als in teamverband doeltreffend inzetbaar
- Creatief en innovatief in het bedenken van nieuwe gerechten en presentaties
- Je bezit over een representatieve, gastvrije en warme uitstraling naar gasten en collega’s toe
- Sterke communicatieve vaardigheden, zowel richting het team als leveranciers
- Stressbestendig en flexibel inzetbaar, ook tijdens piekmomenten
- Enthousiast om mee te denken over verbetering van processen en werkmethodes.
- Een tewerkstelling in het enige 5-sterren superior hotel in het hartje van Antwerpen en uitmaken van het dynamische Botanic Sanctuary Team
- Toegang tot korting op onze hoteldiensten: van F&B tot kamers
- Een competitief en marktconform salaris aangevuld met extralegale voordelen waaronder maaltijdcheques, terugbetaling woon-werkverkeer en hospitalisatieverzekering
Werken in de Horeca.nl